A baklava nagyon megosztó desszert, ugyanis sokaknak már ez a túl édes kategóriába tartozik. Ettől függetlenül valljuk be, isteni süteményt. Most a hagyományostól eltérve, narancsos ízesítésben mutatjuk be.

Hozzávalók:
- 12 db réteslap
- 25 dkg vaj
- 50 dkg dió
- 20 dkg cukor
- 2 narancsból nyert narancshéj
- 2 narancsból nyert narancslé
- 6 ek méz
- 1 db tojássárgája
- 2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
Ledaráljuk a diót, az a jó, ha kissé darabos marad. Hozzákeverjük a cukrot, a narancsok reszelt héját és a fűszerkeveréket (ennek hiányában megteszi egy-két kanál őrölt fahéj és/vagy szegfűszeg is). A narancsok levét kifacsarjuk, és összekavarjuk a mézzel. A vajat felolvasztjuk. A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, és a következőképpen rétegezzük a baklavánkat: Alulra leterítünk négy réteslapot (a közüket meglocsoljuk olvasztott vajjal), erre váltakozva a diós keveréket és a maradék lapokat (kettesével, vajazva a közüket) pakolgatjuk, amíg el nem fogy minden. Felül lapoknak kell lenni, ezt lekenjük tojássárgájával. Ezután először négyzetekre, majd azokat is átlósan felezve, háromszögekre vágjuk óvatosan, és a vágások mentén a réseket is meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal. 180 fokon addig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje (kb. 30 perc). Ezután kivesszük a sütőből, és belocsoljuk a résekbe a mézes narancslevet, majd hagyjuk hűlni.