A brownie a csokoládé imádók egyik legnépszerűbb desszertje. Számos elkészítési és ízesítési módja van. Sokan tesznek bele gyümölcsöt is. De hogy mi a szaftossága titka? Ebből a receptből kiderül.
Hozzávalók:
- 26 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg darabolt dió
Elkészítés:
Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk a vajjal. A tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a diót. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Vaníliafagyival és csokiöntettel, porcukorral megszórva tálaljuk.