Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Meggyes kevert sütemény

Hozzávalók:

6 tojás

25 dkg porcukor

1,5 dl étolaj

1,5 dl langyos tej

25 dkg liszt

1 sütőpor

5 dkg darabolt mandula

1 üveg magozott meggy

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz cukrot teszünk, ezzel együtt habosra keverjük.

Lassan csurgatva hozzáadjuk az étolajat, majd a langyos tejet is. A lisztben elkeverjük a sütőport, és apránként a tojásos masszához vegyítjük.

A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a sütemény alaphoz adagoljuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kizsírozzuk-kilisztezzük, és beleborítjuk a kevertet. Tetejét gazdagon megrakjuk meggyszemekkel, és megszórjuk vágott mandulával.

Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.