Hozzávalók:
6 tojás
25 dkg porcukor
1,5 dl étolaj
1,5 dl langyos tej
25 dkg liszt
1 sütőpor
5 dkg darabolt mandula
1 üveg magozott meggy
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz cukrot teszünk, ezzel együtt habosra keverjük.
Lassan csurgatva hozzáadjuk az étolajat, majd a langyos tejet is. A lisztben elkeverjük a sütőport, és apránként a tojásos masszához vegyítjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a sütemény alaphoz adagoljuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kizsírozzuk-kilisztezzük, és beleborítjuk a kevertet. Tetejét gazdagon megrakjuk meggyszemekkel, és megszórjuk vágott mandulával.
Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.