A medvehagyma szezonnak már vége, de fagyasztva is tökéletesen felhasználható. Vagy, aki már előrelátóbb volt, pestóként elrakott néhány üveggel a spejzba. Tésztából is lehet ízletes ételt készíteni, még ha elég egyszerűnek is tűnik. A gyerekek imádják a spagettit, és a paradicsomos változata mellett ezt is tuti meg lehet velük szerettetni.
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti
- só
- olívaolaj
A medvehagymás pestóhoz:
- 1 csokor medvehagyma
- 3 evőkanál fenyőmag vagy mandulalapocska
- 3 evőkanál reszelt parmezánsajt
- 1 teáskanál só
- frissen őrölt bors
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A tésztához vizet forralunk, megsózzuk, majd a spagettit beletesszük. Közben a medvehagymát alaposan megmossuk, majd felaprítjuk. A fenyőmagot vagy a mandulalapocskát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd a medvehagymával együtt egy aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a parmezánt, a sót és a borsot, majd 1-2 perc alatt krémesre mixeljük. Hozzáadjuk az olajat, és ezzel is krémesítjük még egy keveset. A tésztát leszűrjük, először egy kevés olívaolajjal, majd ízlés szerinti mennyiségű pestóval összeforgatjuk, parmezánnal vagy más reszelt sajttal meghintve tálaljuk.