Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Medvehagymás palacsinta

Már nem sokáig tart a medvehagyma szezonja. A legegyszerűbb ételekbe, így a palacsintába is felhasználható! Egy sós töltelékkel tartalmasabbá tehető.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kk só
  • 1 kk kristálycukor
  • fél kk szódabikarbóna
  • 2 dl tej
  • 5-6 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 ekl étolaj
  • 1 csokor medvehagyma pépesítve
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

A hozzávalókat csomómentesre elkeverjük, belekeverjük a pépesített medvehagymát. Közben a palacsintasütőben felforrósítunk 1 tk étolajat, beleöntünk 1 kisebb merőkanálnyi tésztát, körben szétfolyatjuk, és nagy lángon sütjük. Megmozgatjuk a palacsintasütőt, ha már könnyen csúszkál benne a palacsinta, akkor megfordítjuk vajazó késsel. Pár pillanatig tovább sütjük, majd tányérra csúsztatjuk. A többi adaggal is ugyanígy járunk el! Háromszög alakba vagy félbe hajtogatjuk, és még melegen tálaljuk. Tetszés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal, vagy akár meg is tölthetjük fűszeres sajtkrémmel.