Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Medvehagymás palacsinta

Már nem sokáig tart a medvehagyma szezonja. A legegyszerűbb ételekbe, így a palacsintába is felhasználható! Egy sós töltelékkel tartalmasabbá tehető.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kk só
  • 1 kk kristálycukor
  • fél kk szódabikarbóna
  • 2 dl tej
  • 5-6 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 ekl étolaj
  • 1 csokor medvehagyma pépesítve
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

A hozzávalókat csomómentesre elkeverjük, belekeverjük a pépesített medvehagymát. Közben a palacsintasütőben felforrósítunk 1 tk étolajat, beleöntünk 1 kisebb merőkanálnyi tésztát, körben szétfolyatjuk, és nagy lángon sütjük. Megmozgatjuk a palacsintasütőt, ha már könnyen csúszkál benne a palacsinta, akkor megfordítjuk vajazó késsel. Pár pillanatig tovább sütjük, majd tányérra csúsztatjuk. A többi adaggal is ugyanígy járunk el! Háromszög alakba vagy félbe hajtogatjuk, és még melegen tálaljuk. Tetszés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal, vagy akár meg is tölthetjük fűszeres sajtkrémmel.