Már nem sokáig tart a medvehagyma szezonja. A legegyszerűbb ételekbe, így a palacsintába is felhasználható! Egy sós töltelékkel tartalmasabbá tehető.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 kk só
- 1 kk kristálycukor
- fél kk szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 5-6 dl szénsavas ásványvíz
- 1 ekl étolaj
- 1 csokor medvehagyma pépesítve
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesre elkeverjük, belekeverjük a pépesített medvehagymát. Közben a palacsintasütőben felforrósítunk 1 tk étolajat, beleöntünk 1 kisebb merőkanálnyi tésztát, körben szétfolyatjuk, és nagy lángon sütjük. Megmozgatjuk a palacsintasütőt, ha már könnyen csúszkál benne a palacsinta, akkor megfordítjuk vajazó késsel. Pár pillanatig tovább sütjük, majd tányérra csúsztatjuk. A többi adaggal is ugyanígy járunk el! Háromszög alakba vagy félbe hajtogatjuk, és még melegen tálaljuk. Tetszés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal, vagy akár meg is tölthetjük fűszeres sajtkrémmel.