Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mázas mézeskeksz

Hozzávalók:

80 dkg búzaliszt
35 dkg porcukor
5 dkg margarin
4 tojás
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
1 mokkáskanál só
1 csomag sütőpor
5 evőkanál méz
1 tojás a lekenéshez

A cukormázhoz:

2 tojásfehérje
csipet só
30 dkg porcukor

Elkészítés:

Az alapanyagokat keverjük össze, ha van rá időnk, tegyük 1 éjszakára hűtőbe.
Nyújtsuk 4 mm vastagra a tésztát, szaggassuk ki.
Kenjük meg felvert tojással a tetejét, és süssük 180 C fokon, légkeveréses funkción 5 percig, 7. hagyjuk kihűlni.
A cukormázhoz 2 tojásfehérjét 1 csipet sóval verjünk kemény habbá, adjunk hozzá 30 dkg porcukrot, és nagyon keményre verjük fel. Töltsük habzsákba, és már díszíthetjük is.