Hozzávalók:
80 dkg búzaliszt
35 dkg porcukor
5 dkg margarin
4 tojás
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
1 mokkáskanál só
1 csomag sütőpor
5 evőkanál méz
1 tojás a lekenéshez
A cukormázhoz:
2 tojásfehérje
csipet só
30 dkg porcukor
Elkészítés:
Az alapanyagokat keverjük össze, ha van rá időnk, tegyük 1 éjszakára hűtőbe.
Nyújtsuk 4 mm vastagra a tésztát, szaggassuk ki.
Kenjük meg felvert tojással a tetejét, és süssük 180 C fokon, légkeveréses funkción 5 percig, 7. hagyjuk kihűlni.
A cukormázhoz 2 tojásfehérjét 1 csipet sóval verjünk kemény habbá, adjunk hozzá 30 dkg porcukrot, és nagyon keményre verjük fel. Töltsük habzsákba, és már díszíthetjük is.