Hozzávalók:
A bundához:
8 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj
0,5 dl víz
1 tojás
100 dkg csirkemell filé
3 ek napraforgó olaj
A mázhoz:
100 ml ketchup
2 ek cukor
1 ek szójaszósz
chilipor ízlés szerint
1 ek szezámmag
Elkészítés:
A keményítőt és a lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, vizet és az olajat. A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, szinte daráltra, hogy össze lehessen gyúrni.
A mázhoz a cukrot kevés vízzel megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot. A csirkemellből golyókat formázunk, belemártogatjuk a bundába, majd sűrűn lisztbe forgatjuk. Kisütjük, majd a mázba hempergetjük. Melegen, tetszés szerinti körettel kínáljuk.