Hogy mitől is magyaros ez a buci? Attól, hogy egy kis kolbászt, sajtot, paprikát tartalmaz a tészta. Nem kell megijedni, ugyanis nem igényel nagy gyúrást, mert nem élesztővel, hanem csak szódabikarbónával készül. Ha már unod a hagyományos pogácsát, ez biztos a kedvedre lesz nem csak neked, hanem az egész családnak.
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg felkockázott kolbász
- 1 piros kaliforniai paprika kisebb, kockára vágva
- apróra vágott snidling ízlés szerint
- 2 tk só
- 2 tk sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl tej
- 1 tojás a kenéshez
- 10 dkg reszelt trappista sajt a tetejére
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát és a snidlinget. A tejföl hozzáadásával könnyen gyúrható tésztát készítünk, szükség esetén adhatunk hozzá kevés tejet. Az összeállított tésztát 30-40 percig pihentetjük, majd kisodorjuk 2 cm vastagságúra, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejüket felvert tojással megkenjük, és megszórjuk sajttal. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a pogácsákat kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.