Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kókusztejes paradicsomleves

Van, aki az olaszra, míg sokan a retro paradicsomlevesre esküszik. Pedig thai ízekkel is elkészíthető, ami alapjaiban csak fűszerezésében más, mint a miénk. Akik szeretnek kísérletezni az ízekkel, tuti imádni fogják.

Hozzávalók:

  • diónyi friss gyömbér
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csilipaprika
  • 2 + 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg friss vagy 80 dkg hámozott paradicsom
  • 1 evőkanál curry
  • 4 dl kókusztej
  • 4 dl zöldségleves
  • friss koriander
  • 4 szál zöldhagyma
  • bors
  • fél bagett

Elkészítés:

Ha friss paradicsommal dolgozunk, akkor 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héjukat, felaprítjuk. A friss gyömbért meghámozzuk, összevágjuk. A csilit kettévágjuk, kimagozzuk, és a hagymával együtt finomra vágjuk. 2 evőkanál olajon ezeket megfuttatjuk, hozzáöntjük a paradicsomot, felforraljuk. Felöntjük a kókusztejjel és a zöldséglevessel, sóval, borssal és a curryvel ízesítjük, 30 percig főzzük. Közben a koriandert és a zöldhagymát finomra vágjuk, összekeverjük 3 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk. A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk. A levest pürésítjük, átszűrjük, majd a friss korianderpesztóval és a pirítóssal tálaljuk.