Van, aki az olaszra, míg sokan a retro paradicsomlevesre esküszik. Pedig thai ízekkel is elkészíthető, ami alapjaiban csak fűszerezésében más, mint a miénk. Akik szeretnek kísérletezni az ízekkel, tuti imádni fogják.
Hozzávalók:
- diónyi friss gyömbér
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csilipaprika
- 2 + 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kg friss vagy 80 dkg hámozott paradicsom
- 1 evőkanál curry
- 4 dl kókusztej
- 4 dl zöldségleves
- friss koriander
- 4 szál zöldhagyma
- só
- bors
- fél bagett
Elkészítés:
Ha friss paradicsommal dolgozunk, akkor 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héjukat, felaprítjuk. A friss gyömbért meghámozzuk, összevágjuk. A csilit kettévágjuk, kimagozzuk, és a hagymával együtt finomra vágjuk. 2 evőkanál olajon ezeket megfuttatjuk, hozzáöntjük a paradicsomot, felforraljuk. Felöntjük a kókusztejjel és a zöldséglevessel, sóval, borssal és a curryvel ízesítjük, 30 percig főzzük. Közben a koriandert és a zöldhagymát finomra vágjuk, összekeverjük 3 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk. A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk. A levest pürésítjük, átszűrjük, majd a friss korianderpesztóval és a pirítóssal tálaljuk.