Időnként jó visszautazni a korban és néhány olyan süteményhez nyúlni, ami manapság már igencsak a retro kategóriába tartozik. Ilyen a kekszes pudingkocka is, aminek a legnagyobb erénye – azon túl, hogy isteni finom –, igen, nem kell sütni. Pillanatok alatt elkészül, csupán azt kell kibírni, hogy megpuhuljon.

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 1 csomag csoki puding
- 1 csomag puncspuding
- 1 liter tej
- 20-25 dkg cukor
- 2 ek méz
- 1 csomag háztartási keksz (kocka formájú)
- 1 tábla csoki
Elkészítés:
A margarint 15 dkg cukorral habosra verjük, és félretesszük, amíg a pudingokat elkészítjük. Előveszünk két lábast. Az egyikbe a csoki pudingot, a másikba pedig a puncspudingot megfőzzük. Ne a rajtuk lévő utasítást használjuk. 4-4 dl tejet teszünk a lábasokba, és 2-2 csapott evőkanál cukorral, a pudingporokkal külön-külön megfőzzük. Ha kész, hagyjuk hűlni. Nagyjából 2 deciliter tejet felmelegítünk, de ne legyen forró, és belecsorgatunk két evőkanál mézet. Ebbe áztatjuk be a kekszeket, de csak annyira, hogy pici tejet vegyen föl, ne puhuljon meg, és egy közepes méretű tepsi aljára rakosgassuk le őket, szorosan egymás mellé. Ha a puding kicsit kihűlt, egy kocka margarint elfelezünk, és hozzáadjuk a pudingokhoz, majd robotgéppel egyenletesen elkeverjük. Először a csoki pudingot kenjük rá a kekszre, erre jön egy újabb sor áztatott kekszréteg, végül pedig befedjük a puncs pudinggal. Hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon, majd reszelt csokoládéval díszítjük. Szeletelve tálaljuk!