Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kekszes pudingkocka

Időnként jó visszautazni a korban és néhány olyan süteményhez nyúlni, ami manapság már igencsak a retro kategóriába tartozik. Ilyen a kekszes pudingkocka is, aminek a legnagyobb erénye – azon túl, hogy isteni finom –, igen, nem kell sütni. Pillanatok alatt elkészül, csupán azt kell kibírni, hogy megpuhuljon.

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag csoki puding
  • 1 csomag puncspuding
  • 1 liter tej
  • 20-25 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 1 csomag háztartási keksz (kocka formájú)
  • 1 tábla csoki

Elkészítés:

A margarint 15 dkg cukorral habosra verjük, és félretesszük, amíg a pudingokat elkészítjük. Előveszünk két lábast. Az egyikbe a csoki pudingot, a másikba pedig a puncspudingot megfőzzük. Ne a rajtuk lévő utasítást használjuk. 4-4 dl tejet teszünk a lábasokba, és 2-2 csapott evőkanál cukorral, a pudingporokkal külön-külön megfőzzük. Ha kész, hagyjuk hűlni. Nagyjából 2 deciliter tejet felmelegítünk, de ne legyen forró, és belecsorgatunk két evőkanál mézet. Ebbe áztatjuk be a kekszeket, de csak annyira, hogy pici tejet vegyen föl, ne puhuljon meg, és egy közepes méretű tepsi aljára rakosgassuk le őket, szorosan egymás mellé. Ha a puding kicsit kihűlt, egy kocka margarint elfelezünk, és hozzáadjuk a pudingokhoz, majd robotgéppel egyenletesen elkeverjük. Először a csoki pudingot kenjük rá a kekszre, erre jön egy újabb sor áztatott kekszréteg, végül pedig befedjük a puncs pudinggal. Hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon, majd reszelt csokoládéval díszítjük. Szeletelve tálaljuk!