Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kecskesajtos-spenótos pite

A piték nem a magyar konyha találmánya, de időnként vagy vendégvárónak tökéletes töltött tészta. Pláne, ha tartalmasan készítjük. A kecskesajtos-spenótos pite ugyan húst nem tartalmaz, de így is egy igazi ízkavalkád a végeredmény. És bármennyire is hihetetlen a húsevőknek, ettől is jól lehet lakni.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt (felesben teljes kiőrlésű és fehér)
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 csipet só
  • kicsi víz

A töltelékhez:

  • 70 dkg főtt, kinyomkodott és felaprított spenót
  • 24 dkg ricotta
  • 10 dkg parmezán lereszelve
  • 2 felvert tojás
  • 1,6 dl tejszín
  • 2 ek búzadara
  • 1 cs bazsalikom finomra aprítva
  • 15 dkg kecskesajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Először elég morzsás lesz. Óvatosan, egyszerre csak egy-egy evőkanálnyi vizet adunk hozzá, s épp csak annyit, hogy összeálljon a tésztánk. Egy kiolajozott piteformába nyomkodjuk, majd folpackkal beborítjuk és legalább egy fél órára berakjuk a hűtőszekrénybe. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mielőtt betesszük a pitét sülni, a tetejére karikázzuk rá a kecskesajtot, majd süssük meg.