Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Karalábé chipsz petrezselyem mártással

Azt mindenki tudja, hogy a chipszek picit sem egészségesek. Viszont házilag karalábéból elkészíthetjük úgy, hogy azt mindenki lelkiismeret-furdalás nélkül elfogyaszthassa.

Hozzávalók:

  • 3 nagy karalábé
  • olaj

A szószhoz:

  • 2 nagy csokor petrezselyem
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 4 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • szerecsendió
  • csipet cukor

Elkészítés:

A karalábét meghámozzuk, majd egy késsel, vagy gyaluval vékony karikákra daraboljuk. Egy papírtörlőre tesszük, és alaposan leszárítjuk, hogy ne maradjon semmi nedvesség rajta. Az előkészített zöldségeket ezután háromféle módszerrel süthetjük meg. Az egyik, amikor sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 150 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, közben félidőben megforgatjuk a zöldségeket. Vagy mikrohullámú sütőben használható edényt vékonyan kikenünk olajjal és egy rétegben elhelyezzük benne a zöldségeket. 3-4 percig sütjük/szárítjuk a mikróban. Illetve serpenyőben, bő olajban néhány perc alatt kisütjük a zöldségeket és lecsepegtetjük. A szószhoz a petrezselyemzöldet alaposan megmossuk, a vizet lerázzuk róla, majd apróra vágjuk. A fokhagymát szintén felaprítjuk. A vajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a fokhagymát. Hozzáadjuk a petrezselymet és azt is megdinszteljük egy perc alatt. Rátesszük a lisztet, átkavarjuk és felöntjük a tejjel. Reszelt szerecsendióval, sóval ízesítjük, felforraljuk és kb. egy percen át főzzük. A végén pici cukrot adunk hozzá, és a chipsszel tálaljuk.