Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Karácsonyi pulyka dióval

Karácsonykor nagyon sok helyen kerül pulyka az asztalra. Ehhez hoztunk egy isteni ötletet. A töltött pulyka nem a hagyományos módon készül, hanem dióval tekerjük föl. A hús és a dió remek párosítás. Ráadásul, ez az étel igen mutatós szeletelve, ami tökéletes az ünnepi menübe.

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 4 fej vöröshagyma
  • 8 szelet fokhagyma
  • 1 kg pulykamell
  • pár csipet bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 35 dkg dió

Elkészítés:

A pulykamellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, kettévágjuk, és kinyitjuk, mint egy könyvet. Fóliával letakarjuk, és kissé kiklopfoljuk, hogy könnyebb legyen megtölteni. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd felaprítjuk vagy ledaráljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk a tölteléket, és az olajat is belekeverjük. A tölteléket eloszlatjuk a húson, majd feltekerjük. 3 hagymát megtisztítunk, és negyedbe vágunk. Egy kerámiatálba szórjuk a hagymákat, közepére ültetjük a húst, rálocsoljuk a sört, és fóliával lefedve 200 fokon 1 órát pároljuk. Szeletelve tálaljuk!