Karácsonykor nagyon sok helyen kerül pulyka az asztalra. Ehhez hoztunk egy isteni ötletet. A töltött pulyka nem a hagyományos módon készül, hanem dióval tekerjük föl. A hús és a dió remek párosítás. Ráadásul, ez az étel igen mutatós szeletelve, ami tökéletes az ünnepi menübe.

Hozzávalók:
- pár csipet só
- 4 fej vöröshagyma
- 8 szelet fokhagyma
- 1 kg pulykamell
- pár csipet bors
- 1 csokor petrezselyem
- 3 evőkanál olívaolaj
- 35 dkg dió
Elkészítés:
A pulykamellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, kettévágjuk, és kinyitjuk, mint egy könyvet. Fóliával letakarjuk, és kissé kiklopfoljuk, hogy könnyebb legyen megtölteni. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd felaprítjuk vagy ledaráljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk a tölteléket, és az olajat is belekeverjük. A tölteléket eloszlatjuk a húson, majd feltekerjük. 3 hagymát megtisztítunk, és negyedbe vágunk. Egy kerámiatálba szórjuk a hagymákat, közepére ültetjük a húst, rálocsoljuk a sört, és fóliával lefedve 200 fokon 1 órát pároljuk. Szeletelve tálaljuk!







