Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Káposztás sztrapacska

Hozzávalók:

80 dkg burgonya
40 dkg finomliszt
40 dkg savanyú káposzta
15 dkg füstölt szalonna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, majd lereszeljük.
A lereszelt burgonyához kevés sót adunk, majd borsot, és elkeverjük a liszttel. Se túl sűrű, se túl lágy ne legyen a tészta, a fakanál álljon meg benne. Jól szaggatható legyen az állaga. A krumpli milyenségétől is függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. Nem kell viszont nagyon kidolgozni, mert akkor nyúlóssá válik.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd megolvasztjuk egy nagyobb edényben.
Zsírjára sütjük, rádobjuk a kinyomkodott és felaprított káposztát, sózzuk, borsozzuk, lefedve megpároljuk.
Közben a tésztát lobogó sós vízbe kiszaggatjuk, kisebb adagokban. Van aki deszkáról késsel vagy kanállal szaggatja a tésztát a forró vízbe, de lehet nokedliszaggatót is használni. Hamar feljön a víz tetejére, ekkor szűrőkanállal kiszedjük, jöhet a következő adag.
A kifőtt sztrapacskát jól lecsöpögtetve dobjuk a káposztára, azután jól átpirítjuk, szükség szerint még fűszerezzük.