Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Káposztás lencseleves

A lencsét a legtöbben csak főzeléknek használják föl. Most egy tartalmas levest hoztunk belőle, ami egészen biztos a férfiaknak is kedvez, ugyanis a hús sem maradt ki belőle.

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • fél pár füstölt kolbász vagy füstölt sonka
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 babérlevél
  • 1 kiskanál őrölt bors

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután a fokhagymát is hozzátesszük, majd elkeverjük benne a pirospaprikát. Felöntjük egy kevés vízzel és a lisztet is elkavarjuk benne. Ízesítettjük mustárral, sóval, borssal. Beleöntjük a lencsét és a kétszer átmosott káposztát. Felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet is. Fedő alatt főzzük puhára. A levesléből kiszedünk egy keveset és összekeverjük vele a tejfölt, majd visszaöntjük az egészet. Forrón tálaljuk!