Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Káposztás lencsefasírt

Több megoldás létezik, hogyan tegyük lazábbá a fasírtot. Mi most egy kis káposztát használtunk, amivel egy könnyebb és ízletesebb húsgombócot kaptunk.

Hozzávalók:

  • 45 dkg káposzta
  • 1/3 bögre vöröslencse
  • 1,5 bögre zabpehelyliszt vagy teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 cm gyömbér
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál curry por
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1/2 teáskanál kömény
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • szükség szerint kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük és sós vízben 1-2 percig főzzük. A lencsét sós vízben megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, és egy keverőtálba öntjük. A fokhagymát és a gyömbért mozsárban pépesítjük vagy lereszeljük. A hagymát apró kockára vágjuk. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. Az összes hozzávalót a keverőtálba öntjük és összekeverjük. Kigombócoljuk a masszát, majd nem túl forró kókuszolajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.