Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Káposztás lencsefasírt

Több megoldás létezik, hogyan tegyük lazábbá a fasírtot. Mi most egy kis káposztát használtunk, amivel egy könnyebb és ízletesebb húsgombócot kaptunk.

Hozzávalók:

  • 45 dkg káposzta
  • 1/3 bögre vöröslencse
  • 1,5 bögre zabpehelyliszt vagy teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 cm gyömbér
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál curry por
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1/2 teáskanál kömény
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • szükség szerint kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük és sós vízben 1-2 percig főzzük. A lencsét sós vízben megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, és egy keverőtálba öntjük. A fokhagymát és a gyömbért mozsárban pépesítjük vagy lereszeljük. A hagymát apró kockára vágjuk. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. Az összes hozzávalót a keverőtálba öntjük és összekeverjük. Kigombócoljuk a masszát, majd nem túl forró kókuszolajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.