Hozzávalók:
A káposztához:
1 kg bőrös császárhús
1 kg savanyú káposzta
15 dkg bacon
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 db babérlevél
ízlés szerint fűszerpaprika
1 ek napraforgó olaj
A knédlihez:
3 dl langyos víz
50 dkg finomliszt
2 tk só
1 ek napraforgó olaj
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő
Elkészítés:
Olajon kiolvasztjuk a bacon zsírját, majd rárakjuk a felaprított vöröshagymát. Üvegesre pároljuk őket, a kiöblített savanyú káposztát rárakjuk, és egy kicsit együtt pirítjuk. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, babérlevéllel. A húst felaprítjuk, és hozzáöntjük. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Ez kb. 40 percig fő, míg a knédlit elkészítjük, és kelesztjük.
Knédlihez felfuttatjuk az élesztőt a cukor és a víz segítségével. Kelesztő tálba öntjük a lisztet, a sót és az olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Kézzel jól kidolgozzuk. Kelesztő tálban 30 percig kelesztjük. Ha duplájára kelt a knédli, gombócokat formálunk a lisztes kezünkkel, és félrerakjuk. Kb. 6-8 db lesz belőle.
Ha minddel kész vagyunk, akkor a káposzta legtetejére rakjuk egymás mellé. Vizes konyharuhát terítünk rá, és lefedve még kb. 30-40 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk.