Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Káposztás hús knédlivel

Hozzávalók:

A káposztához:

1 kg bőrös császárhús

1 kg savanyú káposzta

15 dkg bacon

1 közepes fej vöröshagyma

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

4 db babérlevél

ízlés szerint fűszerpaprika

1 ek napraforgó olaj

A knédlihez:

3 dl langyos víz

50 dkg finomliszt

2 tk só

1 ek napraforgó olaj

1 teáskanál cukor

2,5 dkg élesztő

Elkészítés:

Olajon kiolvasztjuk a bacon zsírját, majd rárakjuk a felaprított vöröshagymát. Üvegesre pároljuk őket, a kiöblített savanyú káposztát rárakjuk, és egy kicsit együtt pirítjuk. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, babérlevéllel. A húst felaprítjuk, és hozzáöntjük. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Ez kb. 40 percig fő, míg a knédlit elkészítjük, és kelesztjük.

Knédlihez felfuttatjuk az élesztőt a cukor és a víz segítségével. Kelesztő tálba öntjük a lisztet, a sót és az olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Kézzel jól kidolgozzuk. Kelesztő tálban 30 percig kelesztjük. Ha duplájára kelt a knédli, gombócokat formálunk a lisztes kezünkkel, és félrerakjuk. Kb. 6-8 db lesz belőle.

Ha minddel kész vagyunk, akkor a káposzta legtetejére rakjuk egymás mellé. Vizes konyharuhát terítünk rá, és lefedve még kb. 30-40 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk.