Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kánikulaleves, azaz Gazpacho

Hozzávalók:

40 dkg húsos, érett paradicsom

1 zöldpaprika

1 közepes kígyóuborka

1 kis fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

2 ek borecet vagy citromlé

2 ek+2 kk olívaolaj

só és bors ízlés szerint

1 szikkadt zsemle

30 g vaj vagy margarin

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, aztán a zöldpaprikával, uborkával és a hagymával együtt apró kockákra vágjuk. 4 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixkehelybe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és krémmé pörgetjük.

A keveréket csinos tálba öntjük (ebben fogjuk tálalni), eldolgozzuk a borecettel/citromlével, 2 ek olívaolajjal és 1 kk sóval. Lefedjük, 3-4 órán vagy 1 éjszakán át a hűtőszekrényben érleljük. Tálalás előtt jéghideg, de darabos jégkockát nem tartalmazó, kb. 5 dl vízzel leves sűrűségűvé felhígítjuk.

A zsemlét apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk a zsiradékban. A levest mélytányérokba vagy tálkákba szedjük, a félretett zöldségkeverékkel és a pirított zsemlekockákkal kínáljuk, tetejüket megöntözzük néhány 2 kk olívaolajjal.