Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Japán soba leves

Hozzávalók:

12 dkg szoba
60 cl Dashi (japán fűszer)
1 újhagyma
1 citrom
2 ek szójaszósz
2 ek mirin szósz
1 tk fűszerkeverék
2 tk cukor
1 tk szezámolaj
1 csipet só
1 csipet bors

Elkészítés:

Egy lábasban felforraljuk a dashit, a szójaszószt, a mirint és a cukrot, majd félrehúzzuk a tűzről.
Egy fazék forrásban lévő sós vízben megfőzzük a szobatésztát. Leszűrjük, majd leöblítjük a tésztát hideg víz alatt.
Meghámozzuk és felaprítjuk az újhagymát. Megmossuk és szárazra töröljük a citromot, félig reszeljük a héját.
Visszatesszük a levest a tűzre, beletesszük a tésztát, hogy felmelegedjen. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet vagy szójaszószt. Öntsük egy nagy tálba, szórjuk meg az újhagymával és a reszelt citromhéjjal. Kóstold meg a levest, és adj hozzá egy kis vizet vagy szójaszószt, ha szükséges.
Öntsd egy nagy tálba, és szórd meg az újhagymával és a reszelt citromhéjjal.