Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Japán soba leves

Hozzávalók:

12 dkg szoba
60 cl Dashi (japán fűszer)
1 újhagyma
1 citrom
2 ek szójaszósz
2 ek mirin szósz
1 tk fűszerkeverék
2 tk cukor
1 tk szezámolaj
1 csipet só
1 csipet bors

Elkészítés:

Egy lábasban felforraljuk a dashit, a szójaszószt, a mirint és a cukrot, majd félrehúzzuk a tűzről.
Egy fazék forrásban lévő sós vízben megfőzzük a szobatésztát. Leszűrjük, majd leöblítjük a tésztát hideg víz alatt.
Meghámozzuk és felaprítjuk az újhagymát. Megmossuk és szárazra töröljük a citromot, félig reszeljük a héját.
Visszatesszük a levest a tűzre, beletesszük a tésztát, hogy felmelegedjen. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet vagy szójaszószt. Öntsük egy nagy tálba, szórjuk meg az újhagymával és a reszelt citromhéjjal. Kóstold meg a levest, és adj hozzá egy kis vizet vagy szójaszószt, ha szükséges.
Öntsd egy nagy tálba, és szórd meg az újhagymával és a reszelt citromhéjjal.