Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hússal töltött burgonyagombóc

Hozzávalók:

1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
1 evőkanál búzadara
3 dkg zsír
1 darab tojás
25-30 dkg sertéshús
5 dkg zsír
2 dl tejföl
5 dkg zsemlemorzsa
3 dl olaj

Elkészítés:

A héjában megfőtt krumplit meghámozzuk, áttörjük és hozzáadjuk a puha zsírt. Miután kihűlt, megszórjuk liszttel és sóval, majd hozzáadjuk a tojást.
A masszát jól összekeverjük és kézzel összedolgozzuk. A kiválasztott húsból pörköltet készítünk, majd a húsokat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. Az előbb elkészített burgonyás tésztánkat fél cm vastagra nyújtjuk ki és 6×6 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
Ezekbe töltjük a ledarált húst és gombócokat formálunk belőlük. Ezután sós vízben kifőzzük a gombócokat, akkor jók, ha feljönnek a víz tetejére. Miután a gombócok megfőttek, kiszedjük, picit hagyjuk hűlni, majd megforgatjuk zsemlemorzsába, és néhány percre beledobjuk a felforrósított olajba. Melegen tálaljuk.