Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsos-zöldséges kuszkusz

Hozzávalók:

25 dkg birkahús

25 dkg csirkemell

25 dkg zöld száraz-borsó

25 dkg paradicsom

25 dkg cukkini

2 vöröshagyma

3 evőkanál paradicsompüré

5 evőkanál olaj

3 dl húsleves

2 dl vörösbor

fekete bors

25 dkg kuszkusz

Elkészítés:

Beáztatjuk a borsót, majd puhára főzzük. Apróra vágjuk a hagymát, és kevés olaj üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a falatokra vágott birkahúst, kis idő múlva az ugyancsak apróra vágott csirkehúst, majd felöntjük a vörösborral és puhára pároljuk. Mielőtt kész lenne, hozzáadjuk a karikára vágott cukkinit és a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd besűrítjük a ragunkat kevés paradicsompürével.

Időközben beáztatjuk a kuszkuszt, és 20 percig pihentetjük, majd áttesszük egy nagy szűrőbe, amelyet rá tudunk helyezni a párolgó húsos edényre. Lefedjük, és együtt pároljuk mindkettőt. Ha elkészültek a hozzávalók, a grízhez keverünk kevés olajat, körbetesszük egy nagy tál aljára, elterítjük rajta a párolt zöldborsót, majd beleöntjük a közepébe a zöldséges-húsos ragut.