Hozzávalók:
60 dkg darált sertéscomb
2 beáztatott, kinyomkodott zsemle
2 tojás
1 apróra vágott piros kaliforniai paprika
őrölt bors
só
1 csokor felkarikázott zöldhagyma
1 kk szárított kakukkfű
1 csokor apróra vágott petrezselyem
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A húskenyér hozzávalóit egy tálba tesszük, és kézzel alaposan összedolgozzuk. Ezután annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.
Egy kenyér sütőformát zsírozzunk ki, majd nyomkodjuk bele a húspépet, és a tetejét szórjuk meg egy kis pirospaprikával.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 45 percig süssük a húst alufóliával lefedve, majd további 25 percet fólia nélkül. Hagyjuk kicsit hűlni, majd ezután szeleteljük, tetszés szerinti körettel tálaljuk. De akár egy szendvics kiváló alapanyaga is lehet.