Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Házi csokis rétes

Ma már a boltokban megvásárolható rétes tészta miatt kevesen állnak neki a kissé időigényes tészta legyártásához. Ha mégis kedvet kaptál hozzá, mutatjuk, mi módon érsz el tökéletes eredményt. És ha már unod a túrós, almás, meggyes tölteléket, akkor csináld csokoládésan!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 nagy tojás vagy 2 kicsi
  • 3,5-4 dl közötti langyos víz
  • 1 tk só
  • 2 ek olaj
  • 1 ek ecet

A rétestészta kenéséhez:

  • étolaj

A töltelékhez:

  • 15 dkg babapiskóta
  • 20 dkg csokoládé
  • 5 ek barna cukor
  • 4 dl tej
  • 1 ek rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tört mandula ízlés szerint

Elkészítés:

A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a sót és az ecetet. A lisztet az olajjal, tojással elmorzsoljuk, majd apránként hozzáadagoljuk az ecetes, sós langyos vizet. A liszttől függ, hogy mennyi vizet kíván. Jó hólyagosra dolgozzuk, de dagasztógépben is elvégezhető a folyamat. Három cipót formázunk belőle. A tetejét lekenjük olajjal, és szilikonos sütőpapírral lefedjük úgy, hogy ne kapjon levegőt. 25 percet pihentetjük. Az egyik cipót liszttel meghintjük, és tiszta abroszra tesszük. A tetejét olajjal bekenjük, és vékonyra kinyújtjuk, majd kézzel óvatosan alányúlva kihúzogatjuk. A széleit levágjuk, majd a másik két tésztalappal is ugyanígy járunk el. A levágott széleket kevés olajjal újra összedolgozzuk, majd újból pihentetjük. A babapiskótát egy zacskóba tesszük, majd egy sodrófával kisebb-nagyobb darabokra tördeljük, úgy, hogy többször átgörgetjük rajta. Ugyanígy járunk egy a csokoládéval is. Az összetört babapiskótát és csokit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a rumot, a vaníliás cukrot és a mandulát, majd összekeverjük.