Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
csipet só
3-4 evőkanál hidegvíz
A töltelékhez:
7 egész tojás
1 doboz natúr joghurt
só
bors
2 nagy fej hagyma
15 dkg feta sajt
A tetejére:
15 dkg koktélparadicsom
Elkészítés:
A lisztet egy csipet sóval és a vajjal összegyúrjuk, majd hozzáöntünk kevés hidegvizet. Egy nem túl száraz, de nem is túl ragacsos tészta állagot kell kapnunk. Ha jól összegyúrtuk, fóliába csomagoljuk, és berakjuk a hűtőbe körülbelül egy órára pihenni.
A tojásokat egyenként felvertjük, megsózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a joghurtot.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés vajon megdinszteljük. Miután kihűlt, a joghurtos masszához keverjük.
Ezután kivesszük a tésztát a hűtőből, a piteformánkat kivajazzuk, megszórjuk liszttel, és a formánkhoz mérve kinyújtjuk úgy, hogy a szélére is jusson tészta. Teszünk rá sütőpapírt, öntünk rá szárazbabot, és így vakon, elősütjük 15 percig. Ezután beleöntjük a tölteléket, és rászórjuk a kisebb kockákra vágott fetát, majd a felezett koktélparadicsomot a vágással felfelé, majd 45 percig sütjük tovább. Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni, majd szeleteljük.