Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Habos almás pite liszt nélkül

Hozzávalók:

6 tojás
3 ek eritrit
kb. 20-25 dkg reszelt és félig megpárolt alma
1 mk szódabikarbóna
20 dkg darált olajos mag (bármilyen lehet)

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük gépi habverővel és 1-2 kanál cukorpótlóval. Ezután hozzákeverjük a darált magokat és a szódabikarbónát.
A kész masszát egy kizsírozott piteformába nyomkodjuk, majd ráhalmozzuk az 1 ek cukorral megpárolt és kihűlt almát.
170 fokra előmelegített sütőben 20 percen át sütjük, ezt követően a közben kemény habbá felvert fehérjét is rápúpozzuk, tetszés szerint mintázzuk és visszarakjuk újabb kb. 20 percre a sütőbe, amíg enyhe barna színt nem kap a sütink tetején a hab.