Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Habos almás pite liszt nélkül

Hozzávalók:

6 tojás
3 ek eritrit
kb. 20-25 dkg reszelt és félig megpárolt alma
1 mk szódabikarbóna
20 dkg darált olajos mag (bármilyen lehet)

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük gépi habverővel és 1-2 kanál cukorpótlóval. Ezután hozzákeverjük a darált magokat és a szódabikarbónát.
A kész masszát egy kizsírozott piteformába nyomkodjuk, majd ráhalmozzuk az 1 ek cukorral megpárolt és kihűlt almát.
170 fokra előmelegített sütőben 20 percen át sütjük, ezt követően a közben kemény habbá felvert fehérjét is rápúpozzuk, tetszés szerint mintázzuk és visszarakjuk újabb kb. 20 percre a sütőbe, amíg enyhe barna színt nem kap a sütink tetején a hab.