Eljött a befőzések ideje. A lekvárokhoz mindenki tudja, sok idő kell, talán sokan éppen ezért nem állnak neki. Pedig pontosan tudjuk, a házinál ebből sincs jobb. De mi lenne, ha mutatnánk egy gyorsabb, ráadásul cukormentes változatot, ami biztosan sok diétázónak jól jönne? Megcsinálnád! Mutatjuk, milyen pofon egyszerű.

Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack
- 2 dl eritrit
- víz
Elkészítés:
Egy kis lábasban felforraljunk vizet, és ha forr már, beletesszük a barackokat 2-3 percre. Ezután ráfolyatjuk a hideg vizet, és szépen leszedjük a héját. A lábasba tesszük a kimagozott gyümölcsöt, és 2-3 evőkanál vízzel kis lángon szétfőzzük. Körülbelül félidőben hozzáadjuk az eritritet, mellyel végül készre főzzük. Ha kész, lehűtjük, tiszta üvegbe töltjük.