Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyömbéres csirkeleves

Még a nyár végét érdemes kihasználni, hiszen rengeteg zöldség áll rendelkezésünkre a piacokon és a zöldségesekben. A gyömbéres csirkeleves egy igazi ízbomba, tartalmas étel, telis tele jobbnál jobb alapanyagokkal. Nem túlzás erre a levesre azt mondani, hogy már-már felér egy egytálétellel is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg sovány csirkehús
  • 15 dkg fehér káposzta
  • 15 dkg zöldbab
  • 5 dkg sárgarépa
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 0,5 paradicsom
  • 1 zöld csili
  • 3 g babérlevél
  • 1 dkg rozmaring
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 0,5 csirke húsleveskocka
  • 1 evőkanálnyi szőlőmagolaj
  • 2 evőkanálnyi borecet
  • 1 citrom
  • 2 csipet só
  • 2 csipet bors
  • 2 teáskanál fokhagyma

Elkészítés:

Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit, és kivágjuk a torzsáját. Megpucoljuk a sárgarépát és a vöröshagymát, levágjuk a zöldbab végeit. Felvágjuk a zöldségeket gyufaszálnyi csíkokra, majd meghámozzuk és lereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a felaprított fokhagyma és gyömbér 2/3-át egy csipet sóval. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a kurkumát, majd a zöldségeket. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az ecetet, sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük. Vékony csíkokra vágjuk a csirkét, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmaradt gyömbér és fokhagyma egyharmadát, a babérlevelet és a majoránnát. Rámorzsoljuk a húsleveskocka felét. Aranybarnára sütjük, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük vízzel, beletesszük a tészta rizst, és 30 percig főzzük.