Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyömbéres csirkecombok sáfrányos rizzsel

Van étel a rántott, sült- vagy a csirkén túl, ha már erről a húsféléről beszélünk. Egy kis fantázia segítségével, vagy más nemzetközi konyha fűszereit használva lehet még újragondolni a csirkecombot. Pláne, ha egy nem megszokott körettel kínáljuk. Ilyen a sáfrányos rizs, ami az indiaiak egyik kedvence.

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 4 csirkecomb
  • 3 szál újhagyma
  • 2 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab friss gyömbér
  • olívaolaj

A rizshez:

  • 30 dkg hosszú szemű fehér rizs
  • ¼ teáskanál sáfrány
  • 2 és fél dl víz
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 és fél dl csirkehúsleves

Elkészítés:

Az újhagymát és a gyömbért felaprítjuk. Kevés olívaolajat, a citromok levét és az egyik héját, valamint az áttört fokhagymát összekeverjük. Ízlést szerint sózzuk, majd beletesszük a csirkecombokat egy órára. Egy tepsibe öntünk kevés olívaolajat, és belefektetjük a csirkecombokat. Meglocsoljuk a páccal, majd lefedjük a tetejét fóliával. Előmelegített sütőben addig pároljuk, amíg a hús teljesen átsül, majd levesszük a fóliát, és néhány percig hagyjuk pirulni. A körethez a rizst szitába öntjük, és addig folyatjuk rá a vizet, amíg a víz teljesen kitisztul, majd 30 percre félretesszük. Közben a sáfrányszálat egy kis tálba tesszük, leöntjük a forró vízzel, és 2-3 percig állni hagyjuk. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, beletesszük a hagymát, és közepes lángon 7-8 percig pirítjuk, amíg aranybarna lesz. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A rizst beleöntjük a serpenyőbe, és jól elkeverjük a maradék olajjal. Felengedjük a csirkehúslevessel és a vízzel, felforraljuk, beletesszük a sáfrányszálakat és az áztatóvizet. Csendesen főzzük 2-3 percig, mielőtt ráteszünk egy szorosan illeszkedő fedőt. A lángot takarékra tesszük, és 10 percig pároljuk a rizst. Levesszük a lángról, és lefedve 10 percre félretesszük, majd összekeverjük a hagymával. Azonnal tálaljuk. Kitűnő köret currykhoz. Ha kész, a hússal tálaljuk.