Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Görög tejfölös-húsos leves

A magyar konyhában is számos leveshez használunk tejfölt. A görögök szintén előszeretettel használnak tejtermékeket az ételeikhez. Nekik is van olyan tartalmas levesük, ami ilyenkor nyáron a fűszerezésétől igazán felfrissíti őket. Az alapanyagok itthon is megtalálhatóak, miért ne készítenénk el?

Hozzávalók:

  • 1-2 petrezselyemzöld vagy kapor
  • 1 citrom leve
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • 3-4 szemes bors
  • 1 paszternák
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 zeller, a levelekkel együtt
  • 2 paprika
  • 1-2 hagyma
  • 40 dkg sertéshús
  • 2 répa
  • 5 dkg vaj
  • 3 kiskanál liszt

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk és feltesszük hideg vízben főni egy csipet sóval. Hagyjuk lassú tűzön főni. A zöldségeket is megtisztítjuk, majd egészben a hús mellé tesszük, fedő alatt főzzük. Amikor megpuhult a hús és a zöldségek is, levesszük a tűzről, leszűrjük, a levet pedig egy másik lábasba öntjük. A tojást felverjük egy csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és jól összekavarjuk. A levesből hozzáadunk 1–2 merőkanálnyit, csomómentesre kavarjuk, és a leveshez öntjük, ettől lesz krémes. Hagyjuk, hogy a leves forrjon egyet, majd fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Amikor levesszük a tűzről, dobunk bele vajat, majd a zöldségeket felaprítva visszaöntjük a hússal. Tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselyemmel vagy kaporral díszítjük.