Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gombás- póréhagymás quiche

A quiche a francia konyha hagyományos étele, jó tulajdonságai népszerűvé teszik az egész világon. Előre elkészíthető, melegen és hidegen is fogyasztható, kiválóan melegíthető és könnyen csomagolható. Ráadásul számos töltelékkel készíthető el.

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • 30 dkg gomba
  • 1 póréhagyma
  • bors ízlés szerint
  • chilipehely ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 4 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl tej
  • 15 dkg edami sajt
  • 1 csomag leveles tészta

Elkészítés:

A vajon pirítani kezdjük a felkockázott gombát és a felkarikázott póréhagymát. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, megszórjuk csilipehellyel, majd gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg szinte karamellizálódni kezd. Egy keverőtálba öntjük a tojásokat, a tojássárgákat, a habtejszínt, a tejet, valamint a sajtot, és az egészet kézi habverővel összekeverjük. A leveles tésztát piteformába tesszük, a felesleges tésztát levágjuk. Belekanalazzuk a tölteléket, egyenletesen eloszlatjuk, majd felöntjük a tojásos keverékkel. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-35 percet sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni egy fél-háromnegyed órát, hogy szebben vágható legyen. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis petrezselyemzölddel.