Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gombás lasagne

Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma

35 dkg zeller

40 dkg besamelmártás összekeverve sajttal, egy sárgájával és szerecsendióval tojás

pár szál snidling

bors

zsálya

petrezselyemzöld

1-2 kanál paradicsomszósz

Elkészítés:

A zellert és a gombát, ha nem fagyasztott, megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Egy edényt a tűzhelyre rakunk, kis olajat teszünk bele és a zellert, ezt megsózzuk, hogy engedjen egy kis levet. Kicsit megdinszteljük, esetleg hozzáadunk egy kis vizet, hogy ne égjen oda. Beletesszük a gombát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd teszünk hozzá a többi felaprózott fűszerből.

A fokhagymagerezdet is hozzáadjuk a hajában, de kicsit megtörve, majd a paradicsomszószt. Kb. negyed órát a tűzön hagyjuk, néha megkavarjuk, hogy ne égjen le. Amikor elkészült, a fokhagymát kivesszük és eldobjuk. Hozzáadunk egy tojás sárgáját, ráreszelünk egy kis szerecsendiót és sajtot.

Egy hőálló téglalap alakú edénybe öntjük a szószt, elsimítjuk kanállal, ráhelyezzük a lapokat úgy, hogy egyenletes réteget képezzenek, ráöntjük a zelleres, gombás szószt, a besamelmártást, majd erre ismét egy réteg lap kerül. A tetejére besamelmártás kerül.

Sütőbe tesszük, és nagyjából 40 perc alatt pirosra sütjük.