Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
35 dkg zeller
40 dkg besamelmártás összekeverve sajttal, egy sárgájával és szerecsendióval tojás
pár szál snidling
só
bors
zsálya
petrezselyemzöld
1-2 kanál paradicsomszósz
Elkészítés:
A zellert és a gombát, ha nem fagyasztott, megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Egy edényt a tűzhelyre rakunk, kis olajat teszünk bele és a zellert, ezt megsózzuk, hogy engedjen egy kis levet. Kicsit megdinszteljük, esetleg hozzáadunk egy kis vizet, hogy ne égjen oda. Beletesszük a gombát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd teszünk hozzá a többi felaprózott fűszerből.
A fokhagymagerezdet is hozzáadjuk a hajában, de kicsit megtörve, majd a paradicsomszószt. Kb. negyed órát a tűzön hagyjuk, néha megkavarjuk, hogy ne égjen le. Amikor elkészült, a fokhagymát kivesszük és eldobjuk. Hozzáadunk egy tojás sárgáját, ráreszelünk egy kis szerecsendiót és sajtot.
Egy hőálló téglalap alakú edénybe öntjük a szószt, elsimítjuk kanállal, ráhelyezzük a lapokat úgy, hogy egyenletes réteget képezzenek, ráöntjük a zelleres, gombás szószt, a besamelmártást, majd erre ismét egy réteg lap kerül. A tetejére besamelmártás kerül.
Sütőbe tesszük, és nagyjából 40 perc alatt pirosra sütjük.