Nem csak az almás pite lehet finom! Ezt igazolja az a spenótos, túrós, sajtos tészta, ami a Genovai pite nevet kapta. Mutatós, tartalmas, tökéletes vendégváró étel!
![](https://resr.hu/wp-content/uploads/2023/03/Genovaipite-1170x694.jpg)
Hozzávalók:
- 35 dkg leveles tészta
- 80 dkg friss spenót
- 40 dkg tehéntúró
- 11 tojás
- parmezán sajt
- olívaolaj
- só
- őrölt bors
- vaj
Elkészítés:
Felengedés után két részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, majd kibéleljük vele egy olajjal megkent 24 cm-es sütőformát. A spenótot alaposan megmossuk, és nagyjából összevágjuk. Kevés sóval puhára pároljuk, majd ha kicsit kihűlt, alaposan kinyomkodjuk a levét.
Felverünk 4 egész tojást, sózzuk és borsozzuk, kb. 4 evőkanál reszelt parmezánt hozzáadunk, majd az áttört túrót és a kinyomkodott spenótot.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztára halmozzuk tölteléket, majd 6 mélyedést alakítunk ki benne, melyekbe először egy-egy darab vajat teszünk, majd beleütünk egy-egy tojást, megsózzuk és megborsozzuk, ezután megszórjuk pici reszelt sajttal.
Befedjük a másik részt kinyújtott tésztával, és a széleit jól összenyomkodjuk, a tetejét megkenjük a felvet tojással, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából egy órára. Langyosan vagy hidegen tálaljuk!