Hozzávalók:
12 dl 100% narancslé
4 narancs
1 csomag vaníliás pudingpor
1 fahéjrúd
8 szegfűszeg
1 csipet só
2 ek méz
0,5 marék mazsola
Elkészítés:
A narancsok levét kifacsarjuk, személyenként 2,5-3 dl lével számolva. 3-4 narancsot késsel meghámozunk, és apró kockákra vágunk. A levet feltesszük főni (egy keveset félreteszünk) 1 narancs reszelt héjával, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, mézzel és a mazsolával.
Míg fölforr, a félretett narancslében csomómentesre keverjük a pudingport, és ezt is a narancsléhez adjuk.
A fűszeres narancslét forrni hagyjuk pár percig, míg kicsit besűrűsödik, közben beletesszük a kockára vágott narancsokat és botmixerrel lepürésítjük.