Hozzávalók:
1/4 csésze olasz fűszeres morzsa
2 evőkanál friss petrezselyem
1 ½ evőkanál reszelt parmezán sajt
1 teáskanál friss kakukkfű
2 csirkemell filé
só és frissen őrölt bors ízlés szerint
2 evőkanál dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
A sajtmártáshoz:
2 dl tej
só
őrölt fehérbors
1 evőkanál liszt
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A morzsát, az apróra vágott petrezselymet, a reszelt sajtot, és a kakukkfüvet egy tányérra öntjük, elkeverjük egyenletesen. Megszórjuk mindkét oldalát a csirkemelleknek sóval és frissen őrölt borssal. Összekeverjük a mustárt, és a zúzott fokhagymát, majd bekenjük egyenletesen a csirkemell szeleteket. A húsokat beleforgatjuk, és a betesszük a tepsibe.
Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra. Egy tepsit kikenünk olajjal. A sütőbe tesszük, és 20-25 percig sütjük, vagy amíg a hús megsül.
A mártáshoz 2 dl tejet felmelegítünk. Ízesítjük sóval, borssal, majd a lisztet és a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Alacsony lángon sűrű keverés mellett szósszá főzzük.
Tálaláskor meglocsoljuk a készre sütött húst.