Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres morzsában sült csirkemell sajtmártással

Hozzávalók:

1/4 csésze olasz fűszeres morzsa

2 evőkanál friss petrezselyem

1 ½ evőkanál reszelt parmezán sajt

1 teáskanál friss kakukkfű

2 csirkemell filé

só és frissen őrölt bors ízlés szerint

2 evőkanál dijoni mustár

1 gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez

A sajtmártáshoz:

2 dl tej

őrölt fehérbors

1 evőkanál liszt

10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A morzsát, az apróra vágott petrezselymet, a reszelt sajtot, és a kakukkfüvet egy tányérra öntjük, elkeverjük egyenletesen. Megszórjuk mindkét oldalát a csirkemelleknek sóval és frissen őrölt borssal. Összekeverjük a mustárt, és a zúzott fokhagymát, majd bekenjük egyenletesen a csirkemell szeleteket. A húsokat beleforgatjuk, és a betesszük a tepsibe.

Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra. Egy tepsit kikenünk olajjal. A sütőbe tesszük, és 20-25 percig sütjük, vagy amíg a hús megsül. 

A mártáshoz 2 dl tejet felmelegítünk. Ízesítjük sóval, borssal, majd a lisztet és a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Alacsony lángon sűrű keverés mellett szósszá főzzük.

Tálaláskor meglocsoljuk a készre sütött húst.