Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Fűszeres kápialeves

Hozzávalók:

0,5 kg kápia paprika
3 dl csirke alaplé
1 salottahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:

Zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját. A magházát, magokat és ereket úgyszintén.
A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon megfuttatjuk.
Felöntjük az alaplével. Mikor forr, beletesszük a felcsíkozott sültpaprikát. Néhányat félreteszünk a díszítéshez.
Turmixban mixeljük, a tejföl hozzáadásával. Visszatesszük a tűzhelyre, sóval és borssal ízesítjük és egyet forralunk rajta.