Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Fetás sült paprika olívabogyóval

Hozzávalók:

8 közepes méretű piros kaliforniai paprika
15 dkg fetasajt
15 dkg piros vagy zöld olívabogyó
csipet só
csipet őrölt bors
1 marék bazsalikom levél
kevés olívaolaj

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk és félbevágjuk, a csumáját nem vágjuk ki. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, belehelyezzük a felezett paprikákat, enyhén meglocsoljuk olajjal. Megsózzuk és megborsozzuk, majd az előmelegített 18 fokos sütőbe toljuk, és megsütjük, amíg kezdenek a szélei szépen megpirulni.
Ha kész, kivesszük a sütőből, és azonnal, melegen egy nagy tálra szedjük, és mindegyikre teszünk egy-egy bogyót, majd pedig morzsolunk bele egy-egy kisebb darab sajtot. Picit átveszik a hőjét, amitől intenzívebb íze lesz. Tálaláskor mindegyikre teszünk egy levél bazsalikomot.