Hozzávalók:
Az égetett tésztához:
7,5 dkg vaj + a tepsihez
11 dkg liszt
3 egésztojás
só
A krémhez:
10 dkg kristálycukor
3 dl habtejszín
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
A töltelékhez lábasba szórjuk a cukrot, megolvasztjuk, majd kissé karamellizáljuk. Kis adagokban hozzáöntjük a felforralt tejszínt. Hozzáadjuk a felkockázott csokoládét, megolvasztjuk benne, azután kevergetve kihűtjük. Végül egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A tésztához felforralunk 2 dl vizet a vajjal és fél tk sóval. Amint a vaj megolvad, beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig kevergetjük a masszát, amíg el nem válik az edény falától. Hagyjuk kissé hűlni, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Az égetett tésztát habzsákba kanalazzuk, és a sütőtálcára 20 db apró halmocskát nyomunk belőle. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 190 fokon további 10 percig. Közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, mert a fánkocskák összeesnek! Azután hagyjuk kihűlni őket.
Kemény habbá verjük a karamellás-csokis tejszínt. Vízszintesen kettévágjuk a fánkokat, egy kevés habot simítunk mindegyik aljára, végül ráillesztjük a tetejüket. Porcukorral megszórva tálaljuk!