Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Epres krémtorta

Hozzávalók:

fél csomag sütőpor

2 egész tojás

fél dl olaj

25 dkg eper

4 dkg fehér liszt

10 dkg nyírfacukor

45 dkg gramm tejföl

4 dkg graham liszt

20 dkg gramm tejszín

15 dkg epres joghurt

50 dkg mascarpone

2 szál ázsiai citromfű

4 teáskanál zselatin

1 8 g-os habfixáló

1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, és a két tojást, jól elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformában közép meleg sütőben megsütjük. Ne ijedjünk meg, ez e tészta nem nagyon fog megemelkedni, a sajttortának csak egy leheletvékony alap kell.

Amíg a lap hűl, kikeverjük a mascarponét a tejföllel, a nyírfacukorral, a vanília aromával, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott citromfüvet és a feldarabolt epret. Néhány néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez.

A zselatint fél dl vízzel elkeverjük és felforraljuk, majd kicsit hűlni hagyjuk. Amíg hűl, felverjük a tejszínt a habfixálóval, és miután a zselatint hozzákevertük a mascarponés masszához, ezt is óvatosan beleforgatjuk. A tortalapról lehúzzuk a papírt és visszatesszük a formába. Rásimítjuk a krémet, és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a megmaradt eperszemekkel díszítjük.