Hozzávalók:
fél csomag sütőpor
2 egész tojás
fél dl olaj
25 dkg eper
4 dkg fehér liszt
10 dkg nyírfacukor
45 dkg gramm tejföl
4 dkg graham liszt
20 dkg gramm tejszín
15 dkg epres joghurt
50 dkg mascarpone
2 szál ázsiai citromfű
4 teáskanál zselatin
1 8 g-os habfixáló
1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, és a két tojást, jól elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformában közép meleg sütőben megsütjük. Ne ijedjünk meg, ez e tészta nem nagyon fog megemelkedni, a sajttortának csak egy leheletvékony alap kell.
Amíg a lap hűl, kikeverjük a mascarponét a tejföllel, a nyírfacukorral, a vanília aromával, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott citromfüvet és a feldarabolt epret. Néhány néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez.
A zselatint fél dl vízzel elkeverjük és felforraljuk, majd kicsit hűlni hagyjuk. Amíg hűl, felverjük a tejszínt a habfixálóval, és miután a zselatint hozzákevertük a mascarponés masszához, ezt is óvatosan beleforgatjuk. A tortalapról lehúzzuk a papírt és visszatesszük a formába. Rásimítjuk a krémet, és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a megmaradt eperszemekkel díszítjük.