Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Édesburgonya ragu

Egyre többen használják Magyarországon is az édesburgonyát. Nemcsak köretként, hanem önálló ételként is megállja a helyét. Például egy tartalmas raguban. Persze ha valakinek hús is kell, lehet sültek, rántottak mellé tálalni.

Hozzávalók:

  • 2 ek szőlőmagolaj
  • 0.5 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 ek finomra reszelt gyömbér
  • só ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál római kömény
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • chili ízlés szerint
  • 1 nagy kockára vágott sárgarépa
  • 50 dkg kockára vágott édesburgonya
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 2 teáskanál mogyoróvaj

Elkészítés:

Olajozott serpenyőben közepes lángon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát, pár perc múlva hozzátesszük a felaprított fokhagymát, a reszelt gyömbért, és még 2 percig sülni hagyjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, megkeverjük, és 1 perc múlva hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, az édesburgonyát és felöntjük az alaplével vagy vízzel. Az egészet felforraljuk, majd visszavesszük közepes lángra. Belekeverjük a mogyoróvajat, és kb. 20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Apróra vágott zöldhagymával tálaljuk!