Egyre többen használják Magyarországon is az édesburgonyát. Nemcsak köretként, hanem önálló ételként is megállja a helyét. Például egy tartalmas raguban. Persze ha valakinek hús is kell, lehet sültek, rántottak mellé tálalni.
Hozzávalók:
- 2 ek szőlőmagolaj
- 0.5 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 ek finomra reszelt gyömbér
- só ízlés szerint
- 0.5 teáskanál római kömény
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- chili ízlés szerint
- 1 nagy kockára vágott sárgarépa
- 50 dkg kockára vágott édesburgonya
- 5 dl zöldség alaplé
- 2 teáskanál mogyoróvaj
Elkészítés:
Olajozott serpenyőben közepes lángon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát, pár perc múlva hozzátesszük a felaprított fokhagymát, a reszelt gyömbért, és még 2 percig sülni hagyjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, megkeverjük, és 1 perc múlva hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, az édesburgonyát és felöntjük az alaplével vagy vízzel. Az egészet felforraljuk, majd visszavesszük közepes lángra. Belekeverjük a mogyoróvajat, és kb. 20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Apróra vágott zöldhagymával tálaljuk!