Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Diós tönkönykenyér

Egy friss kenyér puha vajjal a legjobb, de mi van, ha magát a tésztát bolondítjuk meg? Gondoltatok már a dióra? Ha nem, érdemes kipróbálni a hagyományos, megszokott receptek után ezt is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg tönkölyliszt (teljes kiőrlésű)
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tk só
  • 7 dkg dió
  • 5 dl malátasör
  • vaj vagy olaj a formához

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a sóval és a durvára aprított dióval. Apránként hozzáöntjük a malátasört, és alaposan összekeverjük. A tésztát egyenletesen kikent 23 cm hosszú formába töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 45 percig. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.