A cannelloni vastag cső alakú olasz tésztaféle, amelyet általában darált hússal, ricottával, spenóttal töltenek meg, majd paradicsomszósszal és besamellel öntenek le, végül sütőben megsütik. A diétázók nem igen fogyasztják, na de ha a tésztát cukkinire cseréljük? Úgy már simán belefér az étrendbe!
Hozzávalók:
A tekercsekhez:
- 2 zsenge cukkini
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
- 12 dk feta és juhtúró vegyesen, vagy bármilyen lágy sajt
Paradicsomszószhoz:
- 5 dl sűrített paradicsom
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- oregánó
- bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemell filét felkockázzuk és ledaráljuk. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a húst és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd belezúzzuk a fokhagymát, és belekeverjük a fetát és a juhtúrót. A cukkiniket megmossuk, megtöröljük, végeiket levágjuk. Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk és enyhén megsózzuk. A tekercseket úgy készítjük el, hogy 3-3 szeletet egymása fektetünk, hogy kissé fedjék egymást, és 1-1 adag töltelékkel felcsavarjuk. Hőálló tálba tesszük, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és néhány percig sütjük. A szószhoz olajon megdinszteljük a hagymát, majd ha nagyjából megpuhult, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is. Felöntjük a sűrített paradicsommal, sózzuk, borsozzuk és főzzük 5-10 percig. A vége előtt hozzáadjuk, és leturmixoljuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, elkeverjük és elzárjuk a tüzet alatta. Tálalásnál egy tányérba teszünk a szószból, erre helyezzük a cannellonikat.