Nincs már messze, hogy újra becsöngetnek az iskolákba. Az anyukáknak pedig szeretnénk tippeket adni, mit lehet a gyerekeknek becsomagolni, amit szívesen el is fogyasztanak. Ilyen a csokis-vaníliás töltött keksz is, ami természetesen vendégvárónak is isteni harapnivaló.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 22 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 1 csipet só
A krémhez:
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A puha, szoba-hőmérsékletű vajat habosra dolgozzuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Elvegyítjük a lisztet, a sót és a sütőport, majd részletekben a nedves masszához forgatjuk. Alaposan összekeverjük, lisztezett deszkára rakjuk, és öt-hat milliméter vastagra nyújtjuk. Kisebb köröket szúrunk belőle. S sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és előmelegített sütőben, 180 fokon nyolc-tíz perc alatt megsütjük. Amikor kezd barnulni, akkor vegyük ki a sütőből. A krémhez a csokit feldaraboljuk, és egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, a tejszínt, a cukrot, a vaníliát, és kevergetve összefőzzük. Akkor jó, ha a massza homogén és sűrű. Lehúzzuk a tűzről, majd megvárjuk, míg kihűl. Megkenjük a kekszeket a krémmel, és összeragasztjuk, a krémes részt pedig nagyobb darabokra vágott kókuszba forgatjuk.