Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokis-vaníliás keksz

Nincs már messze, hogy újra becsöngetnek az iskolákba. Az anyukáknak pedig szeretnénk tippeket adni, mit lehet a gyerekeknek becsomagolni, amit szívesen el is fogyasztanak. Ilyen a csokis-vaníliás töltött keksz is, ami természetesen vendégvárónak is isteni harapnivaló.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 22 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat habosra dolgozzuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Elvegyítjük a lisztet, a sót és a sütőport, majd részletekben a nedves masszához forgatjuk. Alaposan összekeverjük, lisztezett deszkára rakjuk, és öt-hat milliméter vastagra nyújtjuk. Kisebb köröket szúrunk belőle. S sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és előmelegített sütőben, 180 fokon nyolc-tíz perc alatt megsütjük. Amikor kezd barnulni, akkor vegyük ki a sütőből. A krémhez a csokit feldaraboljuk, és egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, a tejszínt, a cukrot, a vaníliát, és kevergetve összefőzzük. Akkor jó, ha a massza homogén és sűrű. Lehúzzuk a tűzről, majd megvárjuk, míg kihűl. Megkenjük a kekszeket a krémmel, és összeragasztjuk, a krémes részt pedig nagyobb darabokra vágott kókuszba forgatjuk.