Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokis piskótatekercs túrókrémmel

A piskótához:

6 tojás
8 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
5 evőkanál liszt

A túrókrémhez:

50 dkg krémtúró
1/2 dl bodzaszörp
2 lime
12 dkg porcukor
édesített tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.
Sütőpapírral bélelt nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 180c-os sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni.
Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.
Közben a krémhez a krémtúrót a bodzaszörppel, az egyik lime reszelt héjával, kicsavart levével, a porcukorral jól elkeverjük, majd a kihűlt piskótát kicsavarjuk, levesszük róla a sütőpapírt, megkenjük a túrókrémmel, nem túl szorosan felcsavarjuk, és lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.
Közben felolvasztunk egy tábla tortabevonót, és egyenletesen eloszlatjuk a tészta külsején, majd hagyjuk hálni, csak ezután tálaljuk.