Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés, paradicsomos bulgur

A bulgurt a magyar konyhában még mindig csak kevesen használják, pedig kifejezetten tápláló alapanyag. A török rizsként is nevezett tört búzából egy kis hússal és fűszerekkel igazán ízletes és finom étel varázsolható.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 1-1-1 szelet kaliforniai paprika (zöld, piros, narancssárga)
  • 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom konzerv
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2 csipet őrölt bors
  • 0,5 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 2 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 csapott teáskanál ételízesítő
  • 1 babérlevél
  • 10 dkg bulgur

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Ezt követően a kockára vágott paprikát is a fazékba tesszük, pár pillanatig pirítjuk, majd beletesszük a darabolt paradicsom konzervet és kb. 50 ml vizet. Beletesszük a babérlevelet és ízlés szerint az ételízesítőt és a cukrot. Alaposan összekeverjük, majd kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Egy csészében kimérjük a bulgurt, és ugyanannyi vizet, majd az ételhez adjuk. Alaposan összekeverjük és lassú tűzön, pár percenként fakanállal átforgatva puhára főzzük. Fogyasztás előtt érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy a bulgur alaposan magába tudja szívni a nedvességet. Tálaljuk és fogyasztjuk!