Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés-brokkolis sült penne

Hozzávalók:

1 evőkanál vaj
2 csirkemell filé
25 dkg sajt
5 dl tejszín
40 dkg penne
20 dkg brokkoli rózsa
3 teáskanál ételízesítő

Elkészítés:

Forraljunk föl egy fazékban 3-4 l sós vizet. Ha forr, tegyük bele a pennét és főzzük meg kb. 2/3-ig. (Ezután még a sütőbe is kerül, így még ott is puhulni fog.) A brokkoli rózsákat is főzzük meg lobogó sós vízben kb. 2 perc alatt, majd azonnal tegyük hideg vízbe, hogy ne puhuljon túl és maradjon szép zöld.
Ezalatt vágjuk kockára a megtisztított csirkemell filéket. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, hogy a sajt szépen ráolvadjon. A sütőből kivéve tálaljuk azonnal.
Egy evőkanál margarint forrósítsunk föl egy lábosban, majd pirítsuk meg rajta a csirkemell kockákat. Adjuk hozzá a csirkés Delikátot, és keverjük jól el. Öntsük hozzá a tejszínt és adjuk hozzá a sajt kb. felét lereszelve. Keverjük jól el, hagyjuk, hogy a sajt jól megolvadjon.
Majd adjuk hozzá a megfőtt és leszűrt tésztát, keverjük el a szósszal. Végül a leszűrt brokkolit is adjuk hozzá óvatosan, hogy ne törjön össze. Öntsük bele egy hőálló tálba. Majd reszeljük a tetejére a sajt másik felét.