Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csiperkegomba leves barna sörrel

Sokféle gomba tökéletes a levesekhez, de talán a legolcsóbb és a legkönnyebben elérhető a csiperke. Önmagában kicsit ízszegény lenne, de alaposan felturbózva egy isteni étel kerekedik belőle. Nézzétek meg, mi hogyan csináljuk.

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalonna szeletelve
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 burgonya
  • 10 dkg fehér spárga
  • 1 csomag gombakrémleves
  • 600 ml húsleves vagy zöldség alaplé
  • 50 ml napraforgóolaj
  • 200 ml barna sör
  • 1 tojás
  • 100 ml tejföl

Elkészítés:

A szalonnát és a hagymát vágjuk kockára. Egy edényben pirítsuk meg és adjuk hozzá a kockára vágott krumplit. Az egészet öntsük le a hús-, vagy zöldséglével, majd főzzük kb. 30 percig, amíg a krumpli és a spárga meg nem puhul. A gombalevest keverjük el a sörrel, és adjuk a fövő léhez, majd kb. még 4 percig főzzük. A tejfölt keverjük ki a tojás sárgával, és adjuk a leveshez. Azt azonnal állítsuk félre, ne főzzük tovább. A levest darabolt spárgával tálaljuk.