Sokféle gomba tökéletes a levesekhez, de talán a legolcsóbb és a legkönnyebben elérhető a csiperke. Önmagában kicsit ízszegény lenne, de alaposan felturbózva egy isteni étel kerekedik belőle. Nézzétek meg, mi hogyan csináljuk.

Hozzávalók:
- 10 dkg szalonna szeletelve
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 burgonya
- 10 dkg fehér spárga
- 1 csomag gombakrémleves
- 600 ml húsleves vagy zöldség alaplé
- 50 ml napraforgóolaj
- 200 ml barna sör
- 1 tojás
- 100 ml tejföl
Elkészítés:
A szalonnát és a hagymát vágjuk kockára. Egy edényben pirítsuk meg és adjuk hozzá a kockára vágott krumplit. Az egészet öntsük le a hús-, vagy zöldséglével, majd főzzük kb. 30 percig, amíg a krumpli és a spárga meg nem puhul. A gombalevest keverjük el a sörrel, és adjuk a fövő léhez, majd kb. még 4 percig főzzük. A tejfölt keverjük ki a tojás sárgával, és adjuk a leveshez. Azt azonnal állítsuk félre, ne főzzük tovább. A levest darabolt spárgával tálaljuk.