Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Csicseriborsós paradicsomleves

Hozzávalók:

80 dkg hámozott konzerv paradicsom

40 dkg csicseriborsó konzerv lecsöpögtetve

10 dkg vöröshagyma apróra kockázva

2 buci gerezd fokhagyma

1 l víz

2 tk só

1/2 tk frissen őrölt bors

2 ek olaj

1 tk szárított bazsalikom

1 tk oregánó

1 tk kakukkfű

3 tk pizza fűszerkeverék

1 tk étkezési szódabikarbóna

5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymát a sóval az olajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük a fokhagymát is, és amint illata lesz, beleöntjük a paradicsomot.

Beleszórjuk a szódabikarbónát, felöntjük a vízzel, fűszerezzük a szárított fűszerekkel (amelyiket nem szeretjük a 3 közül, elhagyhatjuk), és hagyjuk felforrni.

Ha felforrt, botmixeljük, hozzákeverjük a csicseriborsót, majd megborsozzuk és reszelt sajttal tálaljuk.