A csirkehús meglehetősen egyszerű alapanyag. Most megmutatjuk, hogyan lehet belőle éttermi szintű ételt készíteni. Egy kis vadrizs, spárga, némi fűszer, és varázslatos ízkavalkád lesz belőle.
Hozzávalók:
A húshoz:
- 8 felső csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db citrom
- 2 dl húslevesalaplé
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg zöld olívabogyó
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
A körethez:
- 6 dkg vadrizs
- 6 zöldspárga
- 1 vöröshagyma
- 5 cl fehérbor
- 5 evőkanál olívaolaj
- csipet só
- csipet bors
- 0,5 l csirkehúsleves
- 2 fokhagymagerezd
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, majd a húsokat tepsibe tesszük. Elrendezzük mellettük a megtisztított fokhagymagerezdeket, a cikkekre szelt vöröshagymát, és a felkarikázott citromot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd az alaplét is ráöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Akkor jó, ha a csirke húsa megpuhult, a bőre pedig ropogósra sült. Közben a spárgát megmossuk, kemény végét levágjuk, majd feldaraboljuk. Egy lábasban 20 cl szárnyas húslevest felforralunk, beletesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, egy magas falú serpenyőben 3 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk 5 perc alatt. Hozzáadjuk a spárgát és a rizst, majd sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, beleöntjük a fehérbort, majd a húslevest és készre főzzük. Ha minden kész, egy tányérra szedjük a spárgás rizst, majd ezen elhelyezzük a húsokat, citromkarikával tálaljuk.