A tésztához:
5 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 tk sütőpor
A rémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
7 ek cukor
4 dl tej
1 citrom leve
20 dkg mascarpone
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20×30 cm-es tepsi alját és oldalát is kibéleljük sütőpapírral.
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, belecsurgatjuk a langyosra hűlt olvasztott zsiradékot, beleforgatjuk a sütőporral elkevert darált mákot, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a sütőport, összedolgozzuk, a tepsibe öntjük, és 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük, leszedjük a papírt és kettévágjuk, amit majd egymásra fogunk helyezni.
A pudingot a leírás alapján megfőzzük, belefacsarjuk a citrom levét, simára keverjük, fóliával beborítjuk az elkészült puding tetejét és langyosra hűtjük. A langyosra hűlt krémbe kézi habverővel beledolgozzuk a mascarponét, és hűtőben lehűtjük.
Végül az egyik tésztát egy tálcára helyezzük, megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a másik lapra, majd a kész sütemény tetejét és oldalán is alaposan, egyenletesen bekenjük vele. Az oldalán óvatosan megszórjuk mákkal, és a tetején elhelyezhetünk néhány diót, vagy friss gyümölcsöt.