Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Caprese csirkemell

A csirkemellnek is jól áll a paradicsom és a sajt. Az olaszok már csak tudják. A Caprese csirkés ételük is ezt bizonyítja, szaftos, és egy igazi ízkavalkád.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 30 dkg mozzarella
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek balzsamecet
  • bors
  • olívaolaj
  • bazsalikom

Elkészítés:

Az egész csirkemelleket sózzuk és borsozzuk, forró serpenyőben, kevés olajon 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejére szép piros kéreg kerüljön, de belül csak háromnegyed részben készüljenek el. A csirkéket ezután tepsibe rakjuk, és rápakoljuk a mozzarella szeleteket. Ezután betesszük a 150 fokra előmelegített sütőbe, és 10 percig sütjük tovább. Eközben a koktélparadicsomokat félbevágjuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk a paradicsomokat, és végül meglocsoljuk egy evőkanál balzsamecettel. Ezután friss bazsalikomot tépkedünk a paradicsomra, még egyszer átforgatjuk a ragut, ráöntjük az időközben készre sült csirkére, és tálaljuk.