A csirkemellnek is jól áll a paradicsom és a sajt. Az olaszok már csak tudják. A Caprese csirkés ételük is ezt bizonyítja, szaftos, és egy igazi ízkavalkád.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 30 dkg mozzarella
- 40 dkg koktélparadicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek balzsamecet
- só
- bors
- olívaolaj
- bazsalikom
Elkészítés:
Az egész csirkemelleket sózzuk és borsozzuk, forró serpenyőben, kevés olajon 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejére szép piros kéreg kerüljön, de belül csak háromnegyed részben készüljenek el. A csirkéket ezután tepsibe rakjuk, és rápakoljuk a mozzarella szeleteket. Ezután betesszük a 150 fokra előmelegített sütőbe, és 10 percig sütjük tovább. Eközben a koktélparadicsomokat félbevágjuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk a paradicsomokat, és végül meglocsoljuk egy evőkanál balzsamecettel. Ezután friss bazsalikomot tépkedünk a paradicsomra, még egyszer átforgatjuk a ragut, ráöntjük az időközben készre sült csirkére, és tálaljuk.